Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Przepisy

Kto nie lubi słodkości? Myślę, że każdy z nas od czasu do czasu ma ochotę na pyszne ciacho i kawkę. Ileż to jest tych słodkości, które przypadły nam do gustu. Co powiecie na przepis na ciasto krówkę?

Ciasto krówka na biszkoptach

Składniki:

Biszkopt
- 5 jaj,
- ¾ szklanki cukru,
- 5 łyżek mąki krupczatki,
- 10 dag orzechów,
- Łyżka proszku do pieczenia,

Krem
- Mleczko w puszce skondensowane słodzone,
- Masło,
- Cukier puder,
- Polewa krówka,
- 20-30 dag krówek,
- Margaryna.

Sposób przygotowania:
Białka jajek ubijamy na sztywno z cukrem po czym dodajemy żółtka i ponownie ubijamy. Dodajemy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia, orzechami. Ciasto wlewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, po czym pieczemy w 180°C około 40 min. Gotowy biszkopt, chłodzimy i przekrawamy na 3 części. Masło ucieramy do białości z cukrem pudrem, dodając po łyżce kremu i dwóch łyżek mielonych orzechów. By uzyskać polewę margarynę rozpuszczamy w garnku z krówkami. Przekładamy biszkopt kremem krówkowym i polewamy z wierzchu polewą krówkową. Posypujemy orzechami do dekoracji. Możemy też zrobić ciasto krówka na herbatnikach czy na krakersach. Smacznego!

Komentarze:
OZETA 2012-02-04 20:39:53

Moja dziewczyna ma Na to chcice:p

beti 2013-02-19 16:13:35

moj chlopak tez

Ania 2015-02-01 18:54:38

a co robimy z mleczkiem skondensowanym?

Ania 2015-02-01 18:59:30

Nie podano ile tego masła ile cukru pudru

zuza 2015-02-25 13:45:36

proporcje do tego kremu, to tak na oko? Chyba nie wszystko rozumiem.