Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Przepisy

Warzywa na patelnię to dziś dość popularna, szybka, łatwa i bardzo zdrowa potrawa. Można bowiem łączyć warzywa z wieloma dodatkami, podawać samodzielnie, smażyć, dusić i co tylko przyjdzie nam do głowy. Gdy wracamy zmęczeni z pracy lub niespodziewanie odwiedzają nas znajomi, wyciągamy warzywa na patelnię i czarujemy. Warzywa na patelnię możemy samodzielnie przygotować warzywa na patelnię według własnych pomysłów lub skorzystać już z sprawdzonych warzyw na patelnię dostępnych w sklepach.

Warzywa na patelnię - przepis

Szybkie i zdrowe warzywa z patelni

Składniki:
- 6-7 szt. młodych marchewek,
- 5 szt. cebulek dymek,
- 6 szt. większych ziemniaków,
- Około szklanki ugotowanej fasolki,
- Pieprz,
- Czerwona papryka ostra (w przyprawie),
- 2 duże łyżki zielonego koperku,
- 4 łyżki oleju.

Sposób przygotowania:
Marchewki obieramy , myjemy i kroimy w drobne talarki. Cebulki obieramy i kroimy w drobne piórka. Obrane i umyte ziemniaczki, siekamy w miarę cienkie plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy marchew oraz cebulkę. Obsmażamy na małym ogniu około 5 min. Dodajemy ziemniaczki i podsmażamy kolejne 10 minut bez przykrycia. Na sam koniec dorzucamy fasolkę lub groszek, przykrywamy patelnię i smażymy na małym ogniu kolejne 10-13 minut. Ziemniaki muszą być miękkie. Gotowe warzywa przyprawiamy według uznania i posypujemy zielonym koperkiem.

Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami

Możesz je przygotować oczywiście zupełnie sama, dodając do powyższego przepisu suszone pomidory. Jednak dziś można zrobić to szybciej, prościej i równie zdrowo. Firma Hortex jak i wiele innych wprowadziła na rynek sieć różnego rodzaju warzyw na patelnię, tworzącą różne kompozycje warzyw według uznania. Wśród nich znajdziecie również Warzywa na patelnię z suszonymi pomidorami. Składniki to pomidory, cebula, czerwona papryka, fasolka szparagowa, pieczarki, podsmażane ziemniaki oraz przyprawy. Jeśli masz tylko ochotę zawsze możesz coś dodać od siebie. Danie jest smaczne, zdrowe, bez konserwantów, a jego wielkość kaloryczna to około 65 kcal, a więc nie wiele. Warzywa są chrupiące, wystarczy do nich dodać coś od siebie i delikatnie doprawić według uznania. Jak więc nie skorzystać? Tym bardziej, że warzywa na patelnię mogą być dla nas wielką inspiracją kulinarną, podawaną na wiele różnych sposobów. I ty możesz zaskoczyć swoich bliskich, nie męcząc się przy tym.

Warzywa na patelnię - kalorie

Warzywa na patelnię w zależności od tego czy przygotowujesz je sama z domowych warzyw zakupionych na bazarku, czy decydujesz się na gotowe warzywa na patelnię np. Hortex, Nicea lub jeszcze inne ich wartość kaloryczna waha się od 31- 76 kcal. A więc można śmiało stwierdzić, że warzywa na patelnię są zdrowe i niskokaloryczne.

Warzywa na patelnię - z czym podawać?

Warzywa na patelnię to fantastyczna zabawa i możliwość wykazania swojej wyobraźni w kuchni. Możemy się bawić, próbować i za każdym razem tworzyć coś zupełnie innego. Nie tylko warzywa których użyjesz to wyłącznie twój wybór ale i dodatki, którymi chcesz urozmaicić danie.

Co można łączyć z warzywami na patelnię?
- Mięsa (drób w każdej postaci i inne mięsa jakie przyjdą ci do głowy lub akurat posiadasz je w lodówce),
- Ryż,
- Makaron,
- Tortellini,
- Sery,
- Jajka,
- Niektóre owoce.

Pamiętajmy, że dodatki muszą pasować do kompozycji warzyw. Miłej zabawy i smacznego!

Komentarze:
kasia 2012-11-06 12:29:11

mniam...

miśka 2013-04-23 12:36:48

kocham warzywa na patelnie....mmmmmm.....pyyyychotka...mniam. podaje je zawsze miesem z kurczaka.polecam

menoss2003 2015-04-17 21:41:49

mniam