Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Przepisy

Sałatki dziś królują na każdym stole. Podawane jako dodatek do wszelkiego rodzaju mięs oraz danie główne, cieszą się ogromną popularnością. W większości zajadają się sałatkami osoby dbające o linie, o zdrowie lub zmuszone do ścisłych diet. Choć oferta w wyborze sałatek jest bardzo bogata, dziś daniem dnia będzie sałatka z pora.

Sałatka z pora z kukurydzą

Składniki:
- Por (2 sztuki),
- Polędwica sopocka (40 dag),
- Puszka groszku konserwowego,
- Puszka kukurydzy konserwowej,
- 5 jaj,
- Sól,
- Pieprz,
- Majonez.

Sposób przygotowania:
Zaczynamy od ugotowania jaj na twardo. Por myjemy dokładnie i kroimy w cienkie paski. Pozostałe warzywa konserwowe odsączamy. Kroimy polędwicę w kostkę. Jajka obieramy i również kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki mieszamy w salaterce, dodajemy sól i pieprz oraz inne ulubione przyprawy. Dodajemy na koniec majonez i dokładnie mieszamy całość. Sałatkę odstawiamy na około godzinkę do lodówki by się przegryzła i miała lepszy smak.

Sałatka z pora do potraw grillowanych

Składniki:
- 1 por,
- 2 sztuki cebuli,
- 6 sztuk ziemniaków,
- Puszka kukurydzy,
- 4 sztuki jaj,
- 2 łyżki majonezu,
- Sól, pieprz i inne ulubione przyprawy.

Sposób przygotowania:
Jajka gotujemy na twardo i po ostudzeniu kroimy w kosteczkę. Por myjemy dokładnie i kroimy w cienkie plastry. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, a po przestudzeniu również obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do pozostałych , skrojonych warzyw. Wszystko dokładnie mieszamy z majonezem i dodajemy przyprawy do smaku. Gotową sałatkę dobrze schłodzić przed podaniem dla uzyskania lepszego smaku.

Sałatka z pora ma tę zaletę, że można do niej dodawać to, co tylko chcemy i co nam smakuje. Spotkać możemy więc takie propozycje jak sałatka z pora i selera, sałatka z pora i kurczaka, sałatka z pora i szynki, sałatka z pora i pieczarek, sałatka z pora i jajka, sałatka z pora i ananasa, sałatka z pora i ananasa,sałatka z pora i jabłka. Twórzmy własne wersje naszych ulubionych dań, przerwijmy kuchenną monotonię!

Komentarze: