Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Gotowanie i wypieki

Dla prawdziwych smakoszy powstało wiele herbat do wyboru, by każdy mógł wybrać coś dla siebie, co poprawi jego samopoczucie oraz pozwoli cieszyć się smacznym smakiem. Jedną z najlepszych herbat jest biała herbata.

Biała herbata

Biała herbata wywodzi się głównie z Chin, a dokładnie z tamtejszych prowincji Hunan i Fujian. Jak więc powstaje biała herbata i z czego się składa? Liście białej herbaty zbierane są wczesna wiosna, kiedy jeszcze nie zdarzyły się rozwinąć. Następnie składane są w miejscu gdzie dochodzi do ich więdnięcia oraz wysuszenia w sposób naturalny. Herbata w takim stanie przechowywana jest maksymalnie przez okres dwóch lat, nie dłużej gdyż grozi to utracie jej najlepszych i najcenniejszych właściwości.

Biała herbata - właściwości

• Zdecydowanie silniejsza i skuteczniejsza w działaniu od herbaty zielonej. Pozwala na przeciwdziałanie powstawania nowotworów w komórkach oraz wolnych rodników. Polecana dla osób narażonych genetycznie na nowotwory.
• Doskonale zatrzymuje proces starzenia się tak więc przez wielu nazywana jest” eliksirem młodości”
• Doskonała na poprawę krążenia krwi.
• W dużym stopniu wpływa na obniżenie cholesterolu.
• Gasi pragnienie i doskonale nadaje się na gorące dni. Ma działanie orzeźwiające.
• Wspomaga koncentrację.
• Polecana dla osób pracujących umysłowo w upalne dni.
• Silnie pobudza, doskonale zastąpi więc kawę, gdyż jest od niej o wiele zdrowsza.
• W dużym stopniu redukuje napięcie i stres jaki towarzyszy nam na co dzień.
• Chroni przed zawałem serca.
• Odpręża.
• Chroni naczynia krwionośne i serce.
• Biała herbata dodawana jest również do kosmetyków, gdzie koi podrażnienia skóry oraz delikatnie nawilża. Rozświetla skórę, nadając jej blasku i witalności.
• Polecana w postaci kosmetyku dla kobiet o dużych wymaganiach , lubiących kosmetyki luksusowe.
• Bogate źródło witaminy C.

Biała herbata - parzenie

Biała herbata, by nie stracić swych właściwości powinna być w odpowiedni sposób parzona. Koniecznie w temperaturze 85°C przez dokładnie 6 minut. Podczas parzenia przybiera szarobiały, a nawet srebrnawy odcień, co zawdzięcza swoim suchym pąkom. Biała herbatę można parzyć do 3 razy, za każdym razem będzie bogata w swe właściwości i smaczna (o ile jest prawdziwą białą herbatą).

Komentarze: