Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Przepisy

Czy ugotowanie ryżu to skomplikowana procedura? Każdy z nas powie, że nie. W tym przepisie pokażemy Państwu jak ugotować ryż do sushi.

Jak ugotować ryż?

Najlepszy ryż do sushi to ten krótkoziarnisty i klejący się. Ryż należy płukać pod bieżącą wodą, tak długo, aż woda będzie całkowicie przejrzysta. Cierpliwości! Jeśli już cała procedura przebiegnie pomyślnie :) to należy ryż zostawić na 30 minut w wodzie. Po upłynięciu tego czasu, należy go jeszcze raz dobrze opłukać, po czym nalewamy wody do garnka w proporcji mniej więcej 1:1,2 (ryż - woda). Jakość wody ma ogromne znaczenie, jeżeli chodzi o znakomity ryż do sushi. Tutaj woda butelkowa nie będzie przesadą. To najlepsza woda do przygotowania tego ryżu. Ryż należy gotować przez 15 minut pod przykryciem, aż odparuje cała woda, na początku należy cały czas ryż mieszać. Po ugotowaniu na 15 minut należy pozostawić ryż w garnku pod przykryciem, później należy przełożyć go do drewnianej miski i polać sosem do sushi. Zostawić do ostygnięcia, i gotowe!

Ryż do każdej potrawy gotowany jest inaczej, mały szczegół ma tutaj ogromne znaczenie, tak więc pamiętajmy o tym nawet gotując ryż na mleku dla naszych dzieci. Pamiętajmy, nie każde dziecko lubi twardy ryż, wiele woli ryż prawie rozgotowany na "swoistą papkę" dlatego, też dostosujmy się do naszych pociech, gotujmy ryż dłużej, lub krócej, by był jeszcze chrupiący. Smacznego!

Komentarze: