Szanowny Użytkowniku,
Zanim klikniesz „Przejdź do serwisu”, prosimy o przeczytanie tej informacji.
Zgodnie z art. 13 ust. 1 ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (RODO), informujemy, iż Państwa dane osobowe zawarte w plikach cookies są przetwarzane w celu i zakresie niezbędnym do udostępniania niektórych funkcjonalności serwisu. W przypadku braku zgody na takie przetwarzanie prosimy o zmianę ustawień w stosowanej przez Państwa przeglądarce internetowej.
Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Free Sky sp. z o.o. z siedzibą w z siedzibą w Rzeszowie, ul. kpt. Stanisława Betleja 12, 35-303 Rzeszów.
Podanie danych jest dobrowolne ale niezbędne w celu świadczenia spersonalizowanej reklamy oraz dostępu do niektórych funkcjonalności serwisu.
Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych i ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, wszelkie wnioski dotyczące wskazanych powyżej praw prosimy kierować na adres email: klikmapa@gmail.com.
dane mogą być udostępniane przez Administratora podmiotom: Google LLC w celu prowadzenia spersonalizowanej reklamy.
podane dane będą przetwarzane na podstawie zgody tj. art. 6 ust. 1 pkt i zgodnie z treścią ogólnego rozporządzenia o ochronie danych.
dane osobowe będą przechowywane do czasu cofnięcia zgody.
ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z dnia 27 kwietnia 2016 r.

Przepisy

Przepis na hamburgery

Wrzuć artykuł na Fejsa! poleć na NK

Hamburger to rodzaj popularnego na całym świecie, kotleta z mielonego mięsa wołowego. Hamburger jest podawany w bułce, zwanej okrągłym plackiem, upieczonym np. na ruszcie. Do w ten sposób przekładanego mięsa dodawane są dodatki np. sałata, pomidor, ketchup, majonez, ogórek konserwowy i ser żółty. Dziś jednak hamburger podawany jest na wiele sposobów ale i przyrządzany w domach według własnego uznania. Mamy więc dużą różnorodność tej przekąski - przepis na hamburgery z grilla, przepis na hamburgery amerykańskie, przepis na hamburgery wołowe, przepis na hamburgery wieprzowe, przepis na hamburgery drobiowe.

Przychodzi taki dzień kiedy mamy ochotę zjeść zamiast pysznego obiadu tzw. „śmiecia” czyli hamburgera. Do restauracji typu Mc Donald mamy daleko, a nigdzie w pobliżu nie podają hamburgerów, jednak czy nie możemy wykonać ich sami? Oczywiście, że tak, a oto pomysłowy przepis na hamburgery.

Hamburger Burger Pacifica, którego autorem jest Renee Behnke

Składniki:
- 2-3 pikantne papryczki Anaheim,
- ¼ szklanki cebuli,
- 2 łyżki sosu sojowego,
- Około 700g mięsa mielonego (wołowego),
- 90g suszonego sera Monterey Jack,
- 4 bułki sezamkowe do hamburgerów (dostępne w sklepach),
- 1 avocado.

Wykonanie:
Papryczki opiekamy na grillu lub nad palnikiem gazowym, do chwili opieczenia równomiernie skórki (około 15 minut). Następnie papryczki wkładamy do naczynia i przykrywamy szczelnie folią na 10 minut, by skórka lekko zeszła. Po odliczeniu 10 minut, ściągamy skórkę palcami, a pozostałości nie możliwe do uchwycenia palcami spłukujemy wodą. Odcinamy ogonki papryczek, wyciągamy pestki oraz gniazda nasienne i drobno siekamy.

Papryczkę łączymy z drobno posiekaną cebulą i sosem sojowym w odpowiednim naczyniu. Następnie dodajemy mięso i dokładnie mieszamy. Mięso dzielimy na cztery równe części i kształtujemy z nich hamburgery na około 3cm. Kotlety grillujemy z obu stron około 24minut. Na ostatnie 5 minut pieczenia na kotlety kładziemy ser. Ogrzewamy bułki do hamburgera np. na grillu, piekarniku. Kotlety wkładamy do bułek, kładziemy również avocado i pozostałe dodatki jakie lubimy. Smacznego!

Komentarze: